Denise Larsson

Recept på enkla müslibars!

Tänkte tipsa om jätte goda müslibars som vi gjorde för ett tag sen. Perfekta att ha som mellanmål! Det var riktigt enkelt att slänga ihop också, bara att väga allt och ner i en bunke. Busenkelt! 

Ingredienser:
160 g havregryn
20 g mandelflarn
20 g solrosfrön
20 g pumpakärnor
20 g riven kokos
20 g sesamfrön
20 g gojibär
4 msk kokosnötsolja
1,2 dl agave sirap
ca 1 msk vaniljproteinpulver
Hel kardemumma efter smak (mortla kardemumman)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 165-170 grader
2. Blanda havregryn, mandelflarn, solrosfrön, pumpakärnor, riven kokos, sesamfrön och gojibär.
3. Ta en liten kastrull och värm kokosolja och agavesirap på mediumvärme. Värm tills det har smält ihop.
4. Häll i vätskan i de torra ingredienserna och blanda ihop. Tillsätt även vaniljproteinpulver samt kardeumma.
5. Ta en bakplåtspanna som är 20-30 cm lång och 10-15 bred och klä med bakplåtspapper
6. Ha i mixen i formen och platta ut i formen. Se till att det inte är någon luft utan att det blir en kompakt massa. Den ska vara ca 2-3 cm tjock.
7. Grädda i ugnen i ca 30 min
8. Låt svalna lite och skär upp i bitar.

Skär ni så det blir 20 lika stora bitar är det ca 110 kcal i varje bar. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas