Denise Larsson

En dag i vinterns tecken!

Även om jag inte är ett stort fan av kyla så är det verkligen mysigt med lite snö! Martin och jag började dagen med en långtur med hunden. Var ute i två timmar, promenerade och busade. Riktigt härligt. När vi kom hem blev det mackor och varm choklad, såååå gott! Efter promenaden har vi faktiskt inte varit så produktiva.. Men vi behövde en lugn dag. Imorgon ska vi åka ner till Martins föräldrar och njuta av att vara på landet. Vi har beställt hemgjord pizza så det ska bli gott! 

Ikväll har vi tänkt hämta hem mat från Table 20 när Martin och Oiiku kommer hem från sin cykeltur. Vi skulle egentligen bort ikväll men det blev inställt. Vi har varken ork eller lust att laga så då passar det perfekt att hämta hem lite mat. Till det blir det nog ett gäng avsnitt av CSI :)

Årsresumé!

Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?
Tränade Thaiboxning! Otroligt roligt men blev lite nervös över att det inte var allt för bra när min läkare tyckte att det var farligt och jag fick ett par smällar mot huvudet. 


Höll du några av dina nyårslöften?
Tycker jag var liiiite mer ekonomisk (frågar ni min pojkvän har jag absolut inte varit mer ekonomisk). Hade även som löfte att prioritera mig själv och byta jobb. Något som jag gjorde! 

Har du några nyårslöften för 2017?
Springa milen, spontanshoppa mindre, mer kärlek i vardagen och prioritera mig själv!


Vilka länder besökte du?
Blev nog bara Thailand

Vilket datum kommer du att minnas?
22 februari, dagen då jag bytte jobb
28 mars, då jag fick min stroke
9 juli - A walk in the park! 
28 augusti, när jag blev moster smile


Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Att jag bytte jobb är helt klart något bland det bättre. Generellt är nog allt det stödet jag fått från nära och kära när jag har mått dåligt. Det har betytt väldigt mycket. Martin har varit det största stödet och utan honom vet jag inte hur jag hade klarat mig! 

Vilket var ditt största misstag?
Jag tycker inte att jag gjorde några stora misstag. 

Vilket var ditt bästa inköp?
Min peak jacka tror jag! 

Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder.... 

Vad gjorde dig riktigt glad?
Martin, familjen, vänner. Alltid det bästa i livet! 

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Kan man väl säga.. Att jag fick en stroke har väl präglat året så att säga. 

Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2016?
Winnerbäck, Melissa Horn, Miriam Bryant 

Mådde du bättre eller sämre under 2016 än vad du gjort tidigare år?
På grund av stroken har jag mått ganska dåligt stundvis men jag skulle ändå säga att jag mått bättre. Jag har trivts bättre med min livssituation och tycker jag har fått en bättre balans och harmoni i mitt liv. Att bara jobba mån-fre har gjort mycket, har inte haft extrem press på mig själv att jag måste träna eller äta rätt. Det känns som jag och Martin är på en bra plats i livet och jag ser fram emot att se vad framtiden har att erbjuda! 

Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?
Sura, haha. Åh jag kan bli så tjurig ibland. 

Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?
Njae, faktiskt inte. 

Hur var din julafton?
Perfekt! Spenderade den i Torsås med Martins familj. God mat, skratt, gemenskap och perfekta klappar. Mer än nöjd :) 

Blev du kär?
Tycker jag blir mer kär i Martin för varje dag som går. Brukar tänka på hur otroligt lycklig jag är över att vi faktiskt är tillsammans. Jag skulle verkligen inte kunna hitta en bättre och mer omtänksam pojkvän som verkligen gör allt för mig. Sen är han förbaskat snygg också ;)

Vilket program har varit det bästa på tv?
House of cards, Orange is the new black, CSI Las Vegas, Gilmore Girls A Year in the life!, Greys Anatomy, Big Bang Theory. Oj, serienörd kan man väl säga! 

Vilken var den bästa boken du läst under året?
Camilla Läckebergs serie om Fjällbacka 

Önskade du dig något som du fick?
Jätte fin Calvin Klein klocka, smink, smycke från Edblad 

Önskade du dig något som du inte fick?
Nope 

Vilken var årets bästa film?
Kan inte minnas någon film jag sett.. 

Vad gjorde du på din födelsedag?
Låg på stranden, drack drinkar, åt god mat! 

Vilka var de bästa människorna som du träffade?
Samma gamla godingar som vanligt detta år! Mina nya kollegor var ett trevligt nytt inslag! 

Hur skulle du beskriva din klädstil i 2016?
Klassisk tror jag? 

Vad fick dig att må extra bra?
Martin! 

Vem saknade du?
Ingen tror jag. Fast hade nog velat träffa familjen liiite mer. 

Vilken var din bästa månad?
Juli tror jag. Semestermånaden! Mars var rätt bra den med om man bortser från stroken! 

Finns det något som du skulle kunna gjort bättre?
Njae, tror inte det. 

Hur kommer nästa år att skilja sig från detta?
Vi kommer bli husägare så ett nytt kapitel i livet kommer börja, helt klart!

First workday of the year

Så var första arbetsdagen 2017 avklarad. Känner mig smått mörbultad i huvudet, massor att göra och tiden springer iväg. Denna vecka är kortvecka igen så jobbar heldag imorgon, halvdag på torsdag och sen ledig på fredag. Har inga planer alls för långhelgen mer än att ta det väldigt lugnt. Det ska snöa i helgen så vi kanske tar en tur ner till Martins föräldrar så Oiiku kan leka ute. Mycket bättre på landet än i stan. Har ni några planer för helgen? 

New York, New York!

Martin och jag ska äntligen ha en långhelg i New York. I mars bär det av och jag längtar ihjäl mig. Vi ska bo på Radisson Martinique on Broadway, väldigt centralt och nära till det mesta. Just nu har vi inte så mycket planer på vad vi ska göra mer än att se en hockeymatch på fredagen. Det kommer bli mäktigt! Sen blir det givetvis en massa shopping, ett måste i New York! Har ni några tips på måsten i NY? 

Här en lista på några saker jag skulle vilja göra!

Ta en joggingtur i Central Park

Åka upp i Rockefeller Center (har redan varit i Empire State building!)

Äta på ett äkta amerikanskt hamburgare hak. Har hört att Island burgers and shakes ska vara väldigt bra. 

Gå över Brooklyn Bridge (ett turistmåste!) 

Strosa i Soho

Dricka en drink på en takterass 

Gå på Williamsburgs rosa bro

Åka färjan som går mellan Staten Island och Manhattan 

Bara för att Martin gillar att prova öl skulle jag vilja ta en rundtur på Brooklyn Brewery 

Äta brunch på The butcher's daughter

Greenmarket Farmers Market

Mål 2017!

Nytt år ooh nya möjligheter. Det låter lite klyschigt men det känns ändå lite som en nystart varje år. 2016 var inte världens bästa år men trots mycket jobbigt bjöd året ändå på lite höjdpunkter. Jag fick nytt jobb, reste till Thailand, blev moster och vi sålde vår lägenhet. Även om det känns jätte tråkigt att lämna vår lägenhet som jag tycker väldigt mycket om ser jag fram emot att börja ett nytt kapitel i livet. 

2017 kommer bjuda på en kurs i näring och hälsa, en resa till New York och förhoppningsvis ett hus köp ganska snart. Som alla andra har jag även tänk ta tag i mig själv och bli bättre med kosten och träningen. Har för tillfället inte gymkort så fokus kommer ligga på löpning. Jag har inte så jätte stora planer när det kommer till 2017, ett lugnt och behagligt år är allt jag önskar. 

Givetvis har jag som alltid några nyårsmål! 

1. Spontanshoppa mindre. Är expert på att köpa något bara för att för att det sedan bara ska bli hängandes i garderoben. Ska göra mer genomtänkta köp och även rensa ut garderoben på alla kläder som jag inte använder. 

2. Springa milen. Att kunna springa milen är något som jag länge velat och i år ska jag banne mig klara det. Har som plan att springa 3 gånger i veckan och varje månad försöka öka mitt längsta pass med 1 km. Gör jag det borde jag klara milen till sommaren. 

3. Vara mer egoistisk. Kan låta hemskt men jag har alltid varit väldigt bra på att sätta andra framför mig själv. Det finns saker jag vill som jag väljer att inte göra för jag tänker att det kan bli jobbigt eller liknande för andra. Något som gör att jag släcker mina egna drömmar för att vara andra till lags. Jag hade det som mål även 2016, att bry mig mer om mig själv och det ska jag fortsätta med! 

4. Mer kärlek i vardagen. Det är lätt att man tar varandra för givet efter några år så att göra små saker för varandra är viktigt. Eftersom 2016 var tungt för mig både kroppsligt och ekonomiskt har jag förlitat mig mycket på min sambo och dessa små saker har inte riktigt funnits där. Därför ser jag det som en viktig del kommande år. En lite present någon gång, städa hemmet, laga middag, överaska med ett bio besök, det är det lilla som gör det stora! 

Har ni några nyårs mål? :) 

2017

 

God morgon :) Hade ni ett bra nyår? Jag hade en trevlig kväll med fina vänner, mycket dans, god mat och kanske liiiite för mycket dricka. Mådde som jag förtjänade igår. Blev soffan mer eller mindre hela dagen. Idag är jag ledig och har tänkt träffa min syster och Milian men hunden har gjort illa ögat, igen, så måste ta honom till veterinären. Vi hoppas att det inte är något allvarligt. Andra gången inom loppet av 2 månader som han gör illa ögat. Han som hatar när man håller på med hans ögon. Inte det enklaste att ge honom dom dagliga ögondropparna som han ska ha.. 

Upp