Denise Larsson

Kategori: Kinnarps

Stand up!

Jag måste tipsa om appen StandUp! som vår leverantör Matting har gjort. Jag hittade den igår när jag skulle beställa en ny stå matta till mig själv. Jag har varit väldigt lat och suttit hela tiden på jobbet fast vi har möjligheten att stå. Eftersom Kinnarps är mycket för ergonomi har vi alla höj och sänkbara bord. Vi har även alla möjligha olika stolar att tillgå. Eftersom jag har beslutat mig om att bli mer hälsosam gjorde jag slag i saken och beställde mig en stå-upp matta och laddade även ner deras app. Appen går ut på att du ställer in din längd, ålder och vikt. Sen sätter du igång timern varje gång du står upp och du får då se hur mycket du förbränner bara genom att du står istället för att sitta.. Jag tycker faktiskt det är motiverande! Nu ska jag försöka stå 4 av 8 timmar om dagen! Står ni på jobbet?

Här är några fördelar med att stå upp:
Långvarigt stillasittande ökar risken för hjärt- och kärlsjukdommar och minskar livslängden. Står vi upp förbättrar vi våra chanser att inte få hjärt- och kärlsjukdommar samt lever längre!
Public Health i England har i en studie kommit fram till att varje stillasittande timme utaöver sju timmar per dag, ökar risken för förtida död med 5 procent. Skrämmande!

Genom att stå upp minskar du belastningen på din rygg! Våra ryggmuskler är beroende av rörelse, genom att alltid sitta ner påverkas ryggen negativt av den statiska belastningen som stillasittande innebär.
Det är faktiskt så att ryggen efter ett tag börjar producera smärtande mjölksyra för att signalera till oss att vi bör nya ställning. Kroppen är väldigt smart.

En bonus är också att du bara genom att stå upp faktiskt kan gå ner i vikt. Om du står och arbetar i 2,5 timmar så bränner du ca 350 fler kalorier än om du hade suttit (enligt Matting, de som skapat appen jag har laddat ner).
Vi skulle således kunna tappa ett kilo i månaden bara genom att stå upp och runt 12 kilo på ett år. Så upp och stå mina vänner!

Ett eget krypin!

Blev riktigt glatt överraskad idag när jag kom ut och det var snö på marken! Såg att det snöade igår kväll men trodde inte att det skulle lägga sig. Hoppa det kommer mer snö nu och att den stannar! Det skapar så mycket mer julkänsla när det är vitt ute. Tycker inte ni det?

Föresten, jag har fått ett eget rum här på kontoret, riktigt skönt. Eftersom vi ska visa både hur det kan se ut i ett öppet kontorlandskap och i enskilda kontorsrum så sitter vi lite blandat. Jag har suttit i kontorslandskapet men nu när vi gör om lite med bemanningen här på kontoret flyttar vi om lite. Sofia var snäll nog att låta mig ta ett kontorsrum och lät mig flytta in här. Det är så skönt för huvudet att kunna stänga om sig när jag blir lite trött. Mina kollegor är så otroligt fantastiska och tar alltid hänsyn till att jag kan bli lite extra trött. Kan inte vara annat än tacksam! :)


Tack Ekerum resort!

När föreläsningen var slut idag fick vi en liten gåva. I den lilla julgåvan fanns det Spabiljett samt lunch. Tycker det var en trevlig julgåva. Kommer absolut nyttja det tillsammans med Martin någon helg. Några timmar på spa med god lunch tackar man inte nej till! Ekerums spa är dessutom väldigt fint och ligger fantastiskt mysigt på Öland. Ska se om vi hinner gå innan jul, få chansen att stressa ner lite och få lite kvalitetstid tillsammans!

Vilket dilemma!

Just nu är livet så där tråkigt som det bara kan vara på hösten. Grått och trist ute och inget roligt händer om dagarna. Vardagen rullar på och man skulle kunna ta sig igenom livet sovandes typ.. Eftersom jag har varit sjuk samt haft mycket hjärntrötthet den senaste tiden har träningen kommit i kläm. Inte tränat ordentligt på en månad typ. Glass och godis känns som det har blivit en del av vardagen också. Nej usch vad gnällig jag låter nu. När jag är frisk igen ska jag ta tag i mig själv igen. Träna regelbundet och äta bättre. Nu är julen snart här så då blir livet lite roligare igen, hehe! 

I helgen har Martins företag middag som jag har sett fram emot att gå på. Problemet är bara att jag är förkyld. Jag lär vara hemma imorgon med så jag verkligen blir frisk. Sen känner jag inte riktigt att man kan vara hemma sjuk, jobba, gå hem sjuk och så komma tillbaka igen. Kan inte köra någon varannan dag metod.. Jag skulle kunna gå till jobbet på fredag men jag måste ta hunden till veterinären och det kommer ta halva dagen.. Så vad är det för vits att bara spendera en halv dag på jobbet?! Meeen å andra sidan är man hemma så kan man inte gå ut. Känns inte heller rätt att gå på min pojkväns match på fredagskvällen heller. DILEMMA! Hur hade ni resonerat?! Hade ni gått på middagen? Hade ni spenderat halva dagen på jobbet? Hjälp mig! 

I brist på nya bilder bjuder jag på en suddig bild från min födelsedag i Thailand!

work work work

Gick till jobbet imorse men kände vid lunch att jag verkligen inte var pigg så beslöt mig för att gå hem. Typsikt mig att inte kunna vänta ut förkylningen.. Alltid ska jag stressa tillbaka till jobbet. Såg framför mig att om jag var hemma en dag skulle det svämma över med jobb. Har suttit i soffan nu och jobbat under eftermiddagen. Glömde dock givetvis laddaren på kontoret så Martin får plocka upp den när han är på vägen hem. Får se hur jag gör imorgon, borde nog vara hemma då med så jag verkligen blir frisk. Hopplöst, gillar verkligen inte att vara hemma. Nu ska jag jobba på lite till. Har massor av ordrar att bekräfta så får jobba på lite! 

Breakfast

Det bästa på dagen är helt klart frukost! Finns inget bättre än härliga goda långa frukostar. På jobbet har vi alltid frukostfika vi 9:00. Vi får frukost här i form av knäckebröd och frukt men jag brukar försöka ta med mig overnight oats eller en smoothie. Tycker det blir lite tjatigt med samma sak varje dag och föredrar en lite mer näringsrik frukost. På fredagar får vi dock alltid frallor och lite extra gott pålägg! Denna vecka är det min köksvecka så ska se vad jag ska hitta på för gott imorgon. Avokado blir det i alla fall. Godare finns det knappt!!

Goooood morning!

Goooood morgon på er! Jag vaknade på helt fel sida idag men ska försöka hålla humöret uppe ändå. Mitt morgonkaffe på jobbet kommer verkligen bli behövligt idag så får hoppas det är klart när jag kommer! Ska strax köra bort till jobbet (jepp, idag är jag så lag bara för att det är kallt och blåser att jag tar bilen, annars så cyklar jag alltid.Tar bara 6-7 minuter att cykla) tänkte bara säga god morgon här först. Jag har i tre dagar gått och haft känslan av det är torsdag så det är förbaskat skönt att äntligen ha rätt! SNART ÄR DET HELG mina vänner! Om jag längtar? Ja som tusan. Är så trött så behöver få vila huvudet. 

Nu måste jag skynda mig annars blir jag sen. Har alltid goda marginaler när jag vaknar och så slutar det med att jag får stressa som en dåre. Typsikt mig :) Ha en bra dag gott folk! 

Upp